Ултравиолетовата светлина или радиация (UV) може да бъде изключително вредна за вашите очи. Ще направим една съпоставка - ултравиолетовите лъчи предизвикват същите щети, които възрастта предизвиква на кожата ви. Накратко - ултравиолетовите лъчи могат да предизвикат сериозни и дългосрочни увреждания на очите ви, освен обаче, ако не използвате подходяща защита срещу тях. Ето защо е много важно очилата, които избирате, да са с UV защита! С усъвършенстването на технологиите, вече такъв тип очила са напълно достъпни като цена. Очилата с UV защита могат да блокират

99-100% от всички  UVA и UVB лъчи (вредните такива).

Ултравиолетовите лъчи могат да увредят както повърхността на очите, така и ретината. Задълбочени проучванията показват, че продължителното излагане на ултравиолетови лъчи може да доведе до състояние, известно като макулна дегенерация, която причинява увреждане на ретината и е най-голямата причина за слепотата при  американците над 55-годишна възраст.

Ултравиолетовите лъчи влияят на всеки, независимо от възрастта и затова всеки трябва да предприеме стъпки за намаляване на тяхното въздействие. Най-голям риск има за хора, изложени на продължителна слънчева светлина. Имайте в предвид, че ултравиолетовите лъчи се отразяват и върху повърхности, като: сняг, пясък, вода и т.н. Лятото рискът от вредните слънчеви лъчи е най-голям, особено в диапазона между 10:00 - 15:00 часа.

Ултравиолетовите лъчи представляват сериозна опасност за очите, но за щастие, решението е много просто и рентабилно. Носенето на шапка с широка периферия, ще намали риска от вредните лъчи. Носенето на  очила, с участието на UV защита, в повечето случаи ще ви гарантира, че те ще поемат 100% от ултравиолетовите лъчи и логично са най-добрата предпазна мярка, особено ако очилата са разгънат стил, давайки пълна защита на цялата област около окото. 
Всички модели очила в онлайн магазин ochilabg.com са със защита UV 400,100%, гарантиран произход и гарантирано качество!